De WiFi-versterker is misschien wel het meest op misleidende wijze verkochte apparaat. Gemiddeld heeft iedereen er wel één in de kast liggen. Hoe komt het dat de WiFi-versterker toch zo massaal wordt verkocht, terwijl de meeste versterkers vervolgens op de plank belanden? Dit komt doordat de WiFi-versterker een betaalbare/snelle oplossing lijkt te zijn, voor een probleem dat zich in vrijwel elke woning voordoet: Slecht WiFi-bereik in een deel van de woning.
Een WiFi-versterker (officieel WiFi-repeater of WiFi-range extender), is een apparaat dat WiFi-signaal ontvangt van een access point en een nieuw WiFi-signaal uitzendt. Dit is technisch mogelijk, maar uitsluitend in het ‘vrije veld’ (dezelfde ruimte). Daarnaast zorgt elke versterker voor vertraging en verstoring, omdat alle communicatie via de versterker verloopt, in plaats van rechtstreeks met het access point. Je kunt een WiFi-versterker bijvoorbeeld gebruiken als een ruimte niet volledig wordt gedekt door de vorm van de ruimte.
Veel mensen kopen een WiFi-versterker omdat ze slecht WiFi-bereik hebben in een deel van hun woning. Maar hier biedt de WiFi-versterker geen uitkomst. Om dit op te kunnen lossen, moet de oorzaak van het slechte bereik worden vastgesteld. In de meeste gevallen zijn dit wanden, vloeren, glas, keramiek en isolatie. OnbeperktWiFi.nl beschikt over de juiste kennis en is gespecialiseerd in het analyseren van luxe woningen voor de aanleg van dekkende en self-roaming WiFi-netwerken.
Veelvoorkomende situatie
Voorbeeld: U wilt WiFi op de zolderkamer (2e verdieping), waar u nu geen WiFi-bereik heeft. In de woonkamer zit het access point en heeft u 100% WiFi-signaal. In een slaapkamer op de 1e verdieping heeft u nog 30% van het signaal over. Elke verdieping heeft een betonvloer. Kunt u dan een versterker gebruiken om een bruikbaar WiFi-signaal op de 2e verdieping te realiseren?
Antwoord: Nee. De vloer heeft een reductie van 70%. Als u de versterker in de woonkamer plaatst, ontvangt de versterker goed signaal, maar zal ook het signaal van de versterker worden verzwakt, door de betonvloer van de 1e verdieping. Als u de versterker op de 1e verdieping plaatst, ontvangt de versterker 30% van het oorspronkelijke signaal en lijkt het of het signaal weer 100% wordt. Maar dat is alleen het nieuwe signaal van de versterker. Er komt maar 30% signaal binnen op de versterker, die dit weer uitzendt als 100%. De betonvloer van de 2e verdieping zal dit signaal opnieuw reduceren met 70%. Waardoor uiteindelijk nog 9% van het oorspronkelijke signaal overblijft.
OnbeperktWiFi.nl is gespecialiseerd in de aanleg van volledig dekkende self-roaming netwerken. Deze netwerken vormen met meerdere (onzichtbare) access points één groot netwerk in en om uw woning. Meer weten? Neem contact op.